Legyél naprakész

Válaszd ki milyen hírekről szeretnél értesülni

Kontrolling vezetői riportrendszerek

Adatokra és azok összefüggéseire - azaz kontrollingra - minden felelős vezetőnek szüksége van. Ez egy alapvető vállalati funkció, ami nélkülözhetetlen a cégvezetők napi munkájában. A kontrolling központi feladata a cégvezetés pontos, megbízható tájékoztatása a szervezet pillanatnyi helyzetéről és folyamatos működéséről. Célja a megalapozott jövedelmezőséget és finanszírozási helyzetet javító döntések előkészítése. Összegyűjti, feldolgozza, tárolja és prezentálja az ehhez szükséges információkat. Ha már túl vagy a kontrolling tevékenység fontosságának felismerésén, sőt talán a házon belüli kiépítésének első lépésein, akkor tisztában vagy annak idő- és költségvonzatával.

A kontrolling feladatok kiszervezésével azonban magas minőségű támogatást kaphatsz egy kontroller fizetésének töredékéért.

Könyvelés és kontrolling

20 évnyi könyvelési tapasztalattal a hátunk mögött hisszük, hogy a könyvelés a kontrollinggal együttműködve hatékony segítségedre lesz vállalati céljaid elérésében. A könyvelés a törvény által szabályozott módon rögzíti a tényeket és a múlt eseményeire összpontosít. A kontrolling pedig – a könyvelésre támaszkodva – vezetői igények alapján tervez, prognosztizál és a jövőre fókuszál. Velünk e két területre támaszkodva hozhatod meg döntéseidet a jelenben.

Mit adhatunk

Kontrolling tevékenységünk fókuszában a rendszeres riporttevékenység áll, így jellemzően éves előfizetéses szolgáltatás keretében heti, kétheti, havi, negyedéves vezetői riportokat készítünk. A riportálás kiterjed:

  • a cash-flow (pénzforgalmi) előrejelzésre és kimutatásra
  • heti, kétheti, havi rendszeresség mellett az éves eredmény- és cash-flow tervezést támogató keretrendszer szolgáltatására és bázisadatokkal való feltöltésére
  • HR kontrolling riportokra, a terv-tényadatok nyomon követésével és HR mutatószámok generálásával
  • havi üzleti jelentések készítésére, a terv-tényadatok nyomon követésével és pénzügyi, hatékonysági, jövedelmezőségi, eredményességi mutatószámok generálásával

Rendszermodulok

A kontrolling tevékenység kiterjedtsége, összetettsége és minősége sok mindennek lehet függvénye. Az adott vállalat mérete, stratégiai céljai, földrajzi elhelyezkedése, a vállalatvezetés szemlélete, a vállalati kultúrája egyaránt hatással lehet rá. Ezt szem előtt tartva modulárisan építettük fel riportrendszerünket, hogy a különböző szervezetek - a fentiektől függetlenül – igénybe vehessék kontrolling szolgáltatásunkat. Ugyanakkor célunk az is, hogy a teljes modulrendszer kiterjedjen minden olyan részterületre, információ előállítására, ami kinyerhető a könyvviteli, a pénzügyi és munkaügyi rendszerek nyilvántartásaiból.

Cash-flow előrejelzés

letölthető minta fájl (PDF)

Elolvastam és elfogadom az Adatkezelési tájékoztatót
Feliratkozom a kontrolling hírlevélre

Telefonos vagy online konzultáció