Legyél naprakész

Válaszd ki milyen hírekről szeretnél értesülni

Üzleti hírek

20 éve álmodtam egy nagyot

20 éve álmodtam egy nagyot

2021. július 27. kedd

„Húsz év múlva jobban meg fogod bánni azt, 
amit nem tettél meg, mint azt amit megtettél. 
Húzd hát fel a horgonyt! 
Hajózz ki a biztonságos kikötőből! 
Fújja erős szél a vitorládat! 
Nézz körül! Álmodj! Fedezz fel!”  

Mark Twain 

 

2001. nyarán nyitottam meg az irodámat, lelkesen, tettre készen. Hogy hogyan jutottam el addig a napigmit jelent számomra az eltelt 20 év és mit álmodtam meg a következőkre 

Minden a könyvvizsgálói képzést követő szakmai gyakorlattal kezdődöttKezdettől olyan vezetővel szerettem volna dolgozni, aki nem leendő konkurenciának tekint, hanem a gyakorlati tudnivalókat önzetlenül megosztja velem, mint tudásra éhes, szorgalmas könyvvizsgáló gyakornokkal. Így kerültem Bíró Ildikó könyvvizsgáló könyvelő irodájába. Ildikó lehetőséget adott nekem, tanított. Emlékszem, volt egy füzetünk, melyben leírtam a kérdéseimet napközben, Ő pedig reggelre megerősített, hogy jól gondolom-e az adott problémára a megoldást. Sokat segített a mindennapokban a FÜZET. Igen, így nagybetűkkel.  A lapok a szakmai fejlődésem történetéről meséltek. A mai napig hálás vagyok, hogy ott dolgozhattam, megismerhettem egy könyvelőiroda működését és legfőképpen azért, hogy tanulhattam. 

Miután a gyakorlati időt megszereztem, úgy gondoltam, eljött az ideje, hogy elkezdjem dédelgetett álmom megvalósítását. Ekkor nyitottam meg Irodámat. Tudtam, hogy az első év nehéz lesz, idő kell az ügyfélkör felépítéséhez, de hogy ennyire nehéz lesz, azt nem sejtettem. Egy év után ott tartottam, hogy elkezdtem álláshirdetéseket nézni és be is adtam pályázatomat egy gazdasági vezetői pozícióra. Két rostán sikeresen átmentem és amikor az utolsó elbeszélgetésre kellett volna mennem, elgondolkodtam. Feladom az álmom és lehet, hogy mindig bánni fogom vagy pedig még kitartok egy kicsit, türelemmel leszek és továbbra is hiszek magamban és abban, hogy amit nagyon szeretnék elérni, azt meg tudom csinálni. Az utóbbit választottam. 

A rá következő években elkezdett növekedni az ügyfélköröm, sőt már munkatársra volt szükségem. Az első ügyfél és az első munkatárs emlékét máig őrzöm. 

A Komjáthy Könyvelés számomra nem csak egy munkahely, hanem a megvalósult álmom. Benne van sok-sok vállalkozó öröme, sikere és nehézsége, a hitem, a kitartásom és sok-sok munkám. Szerencsére mindig voltak mellettem olyan munkatársak, akik segítettek, egyik építőkövet a másik után tettük fel. 

2021 számomra a komfort zónából történő kilépés éve volt. Részt vehettem első videós forgatásomon a szamlazz.hu felkérésére, majd a Smartbooks csapata kért fel, hogy előadóként vegyek részt első Könyvelői Mesterműhely rendezvényén. Számomra ez új kihívások sorát hozta, mely tele volt tanulással, izgalommal és némi lámpalázzal. Más-más szituációk, más-más tapasztalások. Nagyon hálás vagyok ezekért a lehetőségekért. 

Néhány napja a dokumentumaim rendszerezése közben rátaláltam egy 2019-ben, könyvelőirodák körében végzett Könyvelőirodai személyiségteszt eredményemre. „Digitálisan érett, komoly vezetői potenciállal rendelkező könyvelőiroda, egy igazi “ugrásra kész” kistigris.” – ez volt a teszteredmény első mondata. Mindig nyitott voltam az új megoldásokra, eljárásokra. Irodánkban azóta is nagy hangsúlyt fektetünk a digitalizációra. Vallom, hogy minden olyan lehetőséget ki kell használni, mely a monoton tevékenység elvégzését le tudja venni a vállunkról és így a szakmai tudásunkat értékteremtő feladatok elvégzésre tudjuk fordítani. Ezen az úton haladunk tovább ezután is 

Az elmúlt 20 év során voltak nagyon nehéz pillanatok is, de egy percig sem bánom, hogy felhúztam a horgonyt és kihajóztam a biztonságos kikötőből. 

Kérj értesítést az új blogcikkekről